top of page

Lautapelit

Milloin sinä olet viimeksi pelannut lautapelejä? Minä pelasin eilen!

Kuvassa vain kaksi illan aikana pelatuista neljästä tai viidestä pelistä. Tämä se jos mikä on parasta mannaa aivoille ja ennalta ehkäisemään muistisairauksia

Vuosia sitten ajauduin vähän vahingossa lautapeli-jengiin, ajatellen että minä en ole mikään lautapeli-ihminen (enkä olekaan, jos pitää pelata korvia raastavaa Kimbleä tai loputonta Monopolia, jossa ainoa turva on vankilassa olo).

Kuinka väärässä olinkaan! Olin välittömästi ”koukussa” ja nämä peli-illat ovat siitä lähtien olleet hurjan odotettuja iltoja

Tunnit kuluu, pelejä pelataan ja ennen kaikkea ollaan hyvässä seurassa hyvien ystävien kanssa. Puhutaan ja pelataan ja syödään. Voiko autonomista hermostoa paljon paremmin enää ruokkia?!

Meidän autonominen hermosto, etenkin sen parasympaattinen puoli, tykkää ja voi hyvin, kun me teemme itsellemme mielekkäitä asioita. Se tunne siitä itselle kivasta asiasta ruokkii ja tasapainottaa hermostoa.

Jos siis käyt salilla kolme kertaa viikossa hampaat irvessä ja inhoten jää keholtasi jotain todella tärkeää terveyden edistämiseksi tapahtumatta.

Ryhdy ja tee siis asioita, joista innostut, jotka ruokkivat mieltäsi

Toki itseään pitää myös haastaa ja mennä välillä mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta siellä ollessa on myös tarkoitus oppia jotain ja mahdollisuuksien mukaan työstää epämukavasta vähemmän epämukavaa tai jopa miellyttävää.

Huomenna aamun oppitunneilla puhutaan hermostosta, aivoista ja ääreishermostosta. Puhutaan hallitsevasta kingistä kehossamme, joka toimiessaan mahdollistaa mielettömän paljon, mutta huonosti voidessaan aiheuttaa järjettömän paljon harmia.

Muistakaa siis helliä hermostoa joka päivä! Vaikka hyvää ruokaa tekemällä ja erilaisia tuoksuja haistelemalla. Tai vaikka lautapelaamalla#osteopaattinoraseppa #osteopatia #mindbodyspirit #hyvinvointijaterveys #aivoterveys #lautapelit


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Sää

Comments


bottom of page